De Werft zaterdag 8 september open voor publiek

De Werft zaterdag 8 september open voor publiek

Wind Design Build favicon

KAATSHEUVEL – Op zaterdagmorgen 8 september wordt de nieuwe sporthal van Kaatsheuvel feestelijk geopend. Daarna kan iedereen de nieuwbouw van De Werft komen bekijken.

Als je in de zaal staat, zie je pas hoe ontzettend groot de nieuwe Kaatsheuvelse sporthal is: bijna 60 meter lang en 24 meter breed.  Het enige wat nog herinnert aan het gesloopte ontmoetingscentrum is de naam De Werft.

,,Geen enkele reden om die te veranderen. Inmiddels een bekend begrip. Onbeladen ook en destijds zorgvuldig gekozen”, zegt wethouder Kees Grootswagers (CDA).

Horecagedeelte met bar. © Nico Snels/BD

Glazen wanden
Vol trots laat hij de fonkelnieuwe sportaccommodatie aan de Huygenstraat van binnen zien. Vanuit de bescheiden bar, direct na de entree, kijk je door de glazen wanden de immense zaal in.

En ook de turners aan de zijkant zijn te volgen, als ze vanuit het aanloopgedeelte op het schuim in de springkuil landen. De judoka’s hebben voortaan hun vaste oefenruimte (dojo) met een judomat van 10 bij 10 meter.

Het gebouw werd vrijdag aan de gemeente Loon op Zand opgeleverd door De Wind Groep uit Drachten. Met daarbij een primeur: de nieuwe Werft is een toppunt van duurzaamheid en meer dan energieneutraal.

Door de glazen wanden kijk je de sporthal in. © Nico Snels/BD

Eerste sporthal in Nederland
,,We geven straks zelfs energie terug aan de leverancier. Daarmee zijn we de eerste sporthal in Nederland”, meldt projectleider Jan Roelofs. Van de zonnepanelen op het dak worden er, zoals bekend, 224 eigendom van de coöperatie  ECLoZ voor het project Werftzon.

Het afwerken, schoonmaken en aanbrengen van alle belijning moet nog gebeuren, maar bij aanvang van het nieuwe seizoen kunnen alle binnensporters terecht.

’s Avonds al vol
,,We hebben ook aan de laatste wensen van de verenigingen voldaan. De hal, te verdelen in vier zalen, zit ’s avonds al helemaal vol. Overdag is er nog wel wat ruimte in het rooster. Dan zijn het met name de scholen die hier hun gymlessen geven en ouderen die komen sporten”, aldus Grootswagers.

Evenementen
Vijftien dagen per jaar mag de sporthal gebruikt worden voor evenementen. Die data moeten wel tijdig met de gebruikers en de gemeente worden afgestemd door de exploitant. Dat blijft tot eind dit jaar Hydra. Vanaf 1 januari is nog niet bekend.

Bron: https://www.bd.nl/loon-op-zand/nieuwe-sporthal-de-werft-in-kaatsheuvel-zaterdag-8-september-open-voor-publiek~a02d586b/

Bekijk meer nieuws