Sporthallen Diemen opgeleverd

Sporthal Diemen feestelijk geopend - Wind Design + Build
Sporthal Diemen feestelijk geopend - Wind Design + Build

Sporthallen Diemen opgeleverd

Wind Design Build favicon

Met de oplevering van de gerenoveerde bestaande sporthal is het indoor sportcomplex aan de Prins Bernhardlaan – bijna – klaar. Vrijdag 8 april heeft Wind Design & Build de Sporthallen Diemen opgeleverd aan wethouder Jeroen Klaasse van Sport namens de gemeente. In de tweede, nieuw aangebouwde sporthal wordt al sinds begin dit jaar gesport door diverse verenigingen en de scholen. In het moderne en duurzame sportcomplex is nu en in de toekomst voldoende ruimte voor binnensporten in het groeiende Diemen.

De twee sporthallen worden verbonden door een nieuwe entree en kantine. Nu het complex is opgeleverd worden nog wat laatste punten afgewerkt en kan het verder worden ingericht. Voor de kantine wordt een exploitant geworven. Naschoolse opvang Popeye betrekt binnenkort een ruimte op de begane grond.

Duurzaam
Bij de renovatie en bouw van de sporthallen is veel aandacht besteed aan het verduurzamen van de accommodatie. Het hele complex zal niet meer met aardgas verwarmd worden. Op het dak liggen zonnepanelen. Door de goede isolatie en energiezuinige warmtepompen is het hele sportcomplex nu bijna energieneutraal.

Omgeving
Ook de omgeving van de Sporthallen Diemen wordt opgeknapt. In het ontwerp is veel ruimte voor groen, naast 148 parkeerplaatsen voor de auto en voldoende fietsparkeerplaatsen. De speelplek bij de sporthal wordt opnieuw ingericht. Tot slot komt er een nieuwe voetgangersbrug vanaf de Prins Bernhardlaan. Het werk aan de buitenruimte is al gestart. Zo is er nu een directe verbinding vanaf de parkeerplaats van de tennisvereniging aan de Willem de Zwijgerlaan .

Contractmanagementbureau | Wind Design en Build

Bekijk meer nieuws