Trots op onze nieuwe opdracht!

Nieuwe opdracht zwembad Apeldoorn
Nieuwe opdracht zwembad Apeldoorn

Trots op onze nieuwe opdracht!

Wind Design Build favicon

Het ontwerp en realisatie van het nieuwe Zwembad Apeldoorn Noord. Het innovatieve project van Wind Design + Build BV en VenhoevenCS architecture+urbanism, dat zich kenmerkt door zijn alzijdige opzet en integratie met de natuur.

Het project omvat onder andere een 50 meter bad, doelgroepenbad, recreatiezone en wellness. Een horeca aan de kopgevel en commerciële ruimten aan het nieuwe plein. Het belooft een opvallende toevoeging te worden aan deze omgeving-in-beweging.

Sociale Cohesie

Het gebouw zoekt aan alle kanten aansluiting met zijn groene omgeving: de levendige en aantrekkelijke plint stimuleert interactie tussen het gebouw en de omringende gemeenschap. De patio’s en getrapte terrassen die het zwembadcomplex verbinden met de parkachtige omgeving zorgen voor een natuurlijke overgang naar het gebouw.

Groen en Royaal

De duurzame ambities van de Gemeente Apeldoorn zijn vertaald naar een natuurlijk en circulair ontwerp. Het architectonische concept is geïnspireerd op de schoonheid van de Hoge Veluwe en het lokale thema ‘Groen en Royaal’. Het gebouw heeft geknikte dak- en terrasvormen, waarbij de prominente houten constructie de twee herkenbare dakvormen definieert. Circulair materiaalgebruik voert de boventoon in het ontwerp: de houten constructie articuleert de uitstraling en brengt de natuur naar binnen en met hergebruikte stoeptegels als metselstenen, die verzameld worden in de buurt, maken we ook de omgeving een beetje groener!

Transparantie

De glazen gevel creëert een harmonieuze verbinding tussen het zwemcomplex en de groene omgeving en brengt sport en natuur samen. Deze transparantie doordringt het hele complex, waardoor sport zichtbaar is voor bezoekers en er van binnenuit panoramisch uitzicht is op het weelderige groen. Bovendien kijken alle publieke ruimtes uit op de baden, wat bijdraagt aan de dynamiek en sfeer die de sportbeleving verrijken.

Het circulaire materiaalgebruik, de transparantie van de gevel en de slimme indeling van de ruimtes binnenin komen op een evenwichtige manier samen. Hiermee belooft het alzijdige gebouw een waardevolle bijdrage te leveren aan de sociale cohesie en maatschappelijke participatie van Apeldoorn Noord.

Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn
Hoofdaannemer: Wind Design & Build
Architect: VenhoevenCS
Bouwkundig aannemer: Niehof Aannemersbedrijf
Constructeur: W2N Engineers
Installateurs: Lammerink Installatiegroep, Polypla
Adviseurs: bbp advies, Noorman Bouw- en Milieu-advies

Bekijk meer nieuws