Burgemeester Aboutaleb opent Wijksportvoorziening Pernis

Burgemeester Aboutaleb opent Wijksportvoorziening Pernis

Wind Design Build favicon

Burgemeester Aboutaleb opent Wijksportvoorziening Pernis

Op feestelijke wijze heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb op 4 juli het nieuwe buurthuis voor de inwoners van Pernis geopend.  Hij is ontzettend blij met het nieuwe gebouw: “Omdat het doet wat het moet doen. Het is een multifunctioneel centrum. Ik ben er heel blij mee dat er niet een klassiek buurthuis staat waar ietwat uit de band gesprongen jongens staan te sjoelen”.

Wijksportvoorziening De bonte koe is een multifunctioneel centrum voorzien van een gymzaal, theaterzaal en kantoorruimtes. Voorheen waren deze voorzieningen verspreid in Pernis. Nu is er één plek waar de inwoners van Pernis samen kunnen komen, het huis van de wijk.

De opening van de Bonte koe trok veel bezoeker, het was duidelijk dat de bewoners benieuwd waren naar het eindresultaat. De reacties waren erg positief, ruimtelijk, licht en voor iedereen toegankelijk.

Ontwerp
Omdat het Huis van de Wijk zo belangrijk is voor de Pernisser gemeenschap is het complex als één gebouw ontworpen. Daarbij wordt het oog vooral getrokken naar de vorm van een huis die uit de hoofdmassa is uitgesneden. In de avonduren, als de foyer verlicht is, zal de huisvorm zich met een warme gloed aan de wijk presenteren. Bij aankomst zijn in één oogopslag de hoofdentree, de foyer, het zwembad en dynamiek binnen het gebouw te zien. Binnen valt het interieur op waarin veel natuurlijke materialen zijn toegepast. Op kindvriendelijke, praktische en onderhoudsarme wijze zijn kleuren gebruikt die samen met de gebruikers – inwoners en verenigingen – zijn gekozen. Een duurzaam onderkomen voor sportief en sociaal-cultureel gebruik en gedragen door de eigen inwoners.

Bekijk meer nieuws