Nieuwbouw Sportaccomodatie de Werft, Kaatsheuvel

Nieuwbouw Sportaccomodatie de Werft, Kaatsheuvel

Wind Design Build favicon

Nieuwbouw Sportaccomodatie de Werft, Kaatsheuvel

Onlangs verscheen er een artikel in de Industriebouw over Sportaccommodatie de Werft te Kaatsheuvel.

In Kaatsheuvel opent binnenkort een gloednieuwe sportaccommodatie, De Werft. Wind Design & Build kreeg de opdracht een multifunctioneel en energiezuinig gebouw neer te zetten, naar een ontwerp van WAA. Michel Copinga is manager Design & Build bij Wind Design & Build. Hij licht enkele aspecten toe.

Multifunctionele sporthal
“Er stond hier al een multifunctioneel gebouw”, begint Michel Copinga. “Maar dat voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. De gemeente besloot enkele activiteiten elders te huisvesten om ruimte te maken voor een multifunctionele accommodatie, die naast diverse sportactiviteiten ook onderdak biedt voor evenementen. Ook was er behoefte aan aparte ruimten voor turnen en judo. Wij hebben daar invulling aan gegeven met een grote aaneengesloten sportruimte, die in vier afzonderlijke delen gesplitst kan worden met behulp van neerlaatbare akoestische scheidingswanden. Drie daarvan vormen een volwaardige sporthal die aan de normen van het NOC*NSF voldoet. Het vierde zaaldeel, de trainingshal, kan zowel bij de sporthal alsook bij de turnzaal getrokken worden. Door ruimten met elkaar te verbinden is de accommodatie geschikt voor veel publiek. Daarvoor is ook voorzien in een tribune en een uitgebreide eigentijdse horeca.”

ENG-gebouw
Sportcomplex De Werft is een volledig EnergieNeutraalGebouw (ENG). Er is geen gasaansluiting en op het dak staat een groot aantal zonnepanelen. Een lokaal exploitatiecollectief beheert een deel daarvan. Omwonenden kunnen daarin participeren en zo hun eigen zonne-energie betrekken zonder dat ze panelen op hun dak hoeven te plaatsen. Copinga: “De Werft krijgt energielabel A++++, zeker geen vanzelfsprekendheid voor dit soort gebouwen.”

Bekijk hier het hele artikel

Bekijk meer nieuws