Zo staat er nu op de plek van de oude Werft aan de Huygenstraat een imposante hal voor de binnensporters. Zij krijgen de beschikking over vier zalen, een oefenruimte (dojo) voor judo en een vaste turnaanbouw.

Ook evenementen

Kleedkamers en douches, een tribune met 100-150 zitplaatsen en een horecagelegenheid maken de accommodatie van binnen compleet. In de nieuwe sportvoorziening kunnen ook evenementen worden gehouden.

April vorig jaar tekenden de gemeente en De Wind Groep uit Drachten de overeenkomst voor de nieuwbouw. Op 22 november kon wethouder Kees Grootswagers de symbolische eerste steen leggen en op 1 februari werd het hoogste punt bereikt.

Veel inwoners kwamen nieuwsgierig kijken tijdens de open dag op 10 maart, waar turners en judoërs ook alvast een voorproefje gaven.

Sporten vanaf augustus

De bouw zit momenteel in de afrondende fase en vanaf augustus kan er voor het eerst gesport worden. De hal is dan volledig ingericht en operationeel. Een maand later zal naar verwachting ook het buitenterrein (parkeren auto’s, fietsenstalling, beplanting) klaar zijn.

Het laatste deel van het oude complex, de gymzaal waar scholen en clubs afgelopen jaar nog gebruik van maakten, wordt in de eerste twee weken van juli gesloopt.

Hydra Sport

Het gebruikersrooster voor het seizoen 2018-2019 staat in grote lijnen ook al op papier. Huidig exploitant Hydra Sport zal in elk geval tot eind dit jaar doorgaan. Voor de exploitatie en het beheer vanaf 2019 heeft de gemeente nog geen besluit genomen.

Bron: https://www.bd.nl/loon-op-zand/nieuwe-sporthal-de-werft-in-kaatsheuvel-voor-zomervakantie-opgeleverd~a43b850a