Sporthal de Werft feestelijk geopend

Sporthal de Werft feestelijk geopend

Wind Design Build favicon

Op zaterdag 8 september is Sporthal de Werft knallend geopend. Wethouder Kees Grootswagers heeft samen met de jongste sporters de ballon laten knallen en zo de sporthal officieel geopend. Tijdens de opening hebben verschillende verenigingen demonstraties verzorgd. Het optreden van wereldkampioen Freerunnen 2016, Bart van der Linden valt vooral bij het jongere publiek in de smaak.

Trots en blijdschap waren uiteraard de meest gehoorde woorden in de diverse toespraken die bij zo’n feestelijk moment horen. ,,Met deze prachtige accommodatie kunnen we de komende dertig, veertig jaar weer vooruit”, zei wethouder Kees Grootswagers (CDA).

Wethouder Kees Grootswagers pompt samen met de jongste sporters de ballon op om de sporthal te openen. © Nico Snels/BD

Turnhaak en dojo
De nieuwe sporthal De Werft is een ontwikkeling van Wind Design & Build naar een ontwerp van Wind Architecten Adviseurs. De multifunctionele sporthal is te verdelen in vier zalen en ook te gebruiken voor evenementen.

Er is zo veel als mogelijk invulling gegeven aan de wensen van de gebruikers, zo hebben de turners en de judoka’s ieder een eigen ruimte, zodat ze niet meer voor en na iedere training met materiaal hoeven te sjouwen. De aanbouw voor de turners beschikt over een lange aanloop en een valkuil, “Een droom die uitkomt” noemde voorzitter Wilbert Beerens van turnvereniging KGV de zogenoemde ’turnhaak’.

Transparant
Ook voor de toeschouwers biedt het nieuwe gebouw veel mogelijkheden. De glazen wanden maken het gebouw transparant.Vanaf de buitendeur kijk je zo de sporthal in en als je een kop koffie zit te drinken aan de bar of vanaf een van de 65 stoelen in de horecaruimte kun je alles overzien.

ENG-gebouw
Sportcomplex De Werft is een volledig EnergieNeutraalGebouw (ENG). Er is geen gasaansluiting en op het dak staat een groot aantal zonnepanelen. Een lokaal exploitatiecollectief beheert een deel daarvan. Omwonenden kunnen daarin participeren en zo hun eigen zonne-energie betrekken zonder dat ze panelen op hun dak hoeven te plaatsen. De Werft krijgt energielabel A++++, zeker geen vanzelfsprekendheid voor dit soort gebouwen.

Bekijk meer nieuws