Start bouw zwembad Emmen

Start bouw zwembad Emmen

Wind Design Build favicon

Emmen krijgt een gloednieuw zwembad

Wethouder Bouke Arends heeft op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van het zwembad. Na jaren van plannen maken gaat nu definitief gebouwd worden aan een spiksplinternieuw zwembad voor de gemeente Emmen. Het ontwerp en de bouw van het zwembad is in handen van de combinatie Wind Design & Build B.V. en Koenen Bouw.

Bijzonder
Bouke Arends ,,Voor mij is de start van de bouw een bijzonder moment, hiermee gaan we een volgende fase in en zien we in het echt hoe het zwembad vorm krijgt. We krijgen een compacter zwembad met meer mogelijkheden Ook op het gebied van duurzaamheid is het nieuwe zwembad een stuk zuiniger. Ik kan niet wachten tot hier straks de eerste baantjes worden gezwommen.”

Planning
Medio 2019 opent het nieuwe zwembad haar deuren. Het huidige Aquarena gaat vervangen worden door een nieuw zwembad meteen achtbaans wedstrijdbad en een zesbaans doelgroepenbad met beweegbare bodem. Daar komt nog een recreatiebad en een peuterbad bij. Wat ook bijzonder is, is de klimwand van zes meter hoog.

Bedrijvigheid op de Meerdijk
De gemeente Emmen heeft allerlei mogelijkheden bekeken om te komen tot een nieuw zwembad. In 2015 is vastgesteld dat nieuwbouw op de Meerdijk de beste optie is. Een zwembad op de Meerdijk past bij de andere (sport)activiteiten en bedrijvigheid op dit bedrijvenpark. De Meerdijk is goed bereikbaar en biedt volop parkeergelegenheid.

Bekijk meer nieuws