Wethouder Emmen stelt spraypark bij zwembad Aquarena in bedrijf.

Bouwmanagement | Wind Design en Build
Bouwmanagement | Wind Design en Build

Wethouder Emmen stelt spraypark bij zwembad Aquarena in bedrijf.

Wind Design Build favicon

Nieuwbouw zwembad Aquarena in Emmen afgerond met opening Spray-Park. ‘Het is belangrijk dat kinderen al jong beginnen met het wennen aan water’

Met een druk op een knop heeft sportwethouder René van der Weide woensdagmiddag de watersproeiers van het nieuwe Spray-Park van zwembad Aquarena in Emmen aangezet. Hiermee was de officiële opening van deze waterspeelplaats een feit. In het Spray-Park kunnen kinderen bij watersproeiers en verschillende speelelementen op jonge leeftijd kennismaken met water. ,,Het is belangrijk dat kinderen al jong beginnen met het wennen aan water, maar ook de gevaren van water leren inzien”, zei Van der Weide hierover. ,,Daarom is bij de nieuwbouw van het Aquarena veel aandacht geweest voor kennismaking met water.”

Met de opening van het Spray-Park is de nieuwbouw van het in oktober 2019 geopende nieuwe Aquarena afgerond. Het zwembad heeft een achtbaanswedstrijdbad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem, een recreatie- en een peuterbad. Daarnaast zijn er wellnessmogelijkheden, is er een zes meter hoge klimwand en zijn er meerdere glijbanen met snelheidsmeters.

Bron: Dagblad van het Noorden

Foto: Bianca Verhoef fotografie

 

 

Bekijk meer nieuws