Wind Design & Build bouwt nieuwe school Terra Emmen

Wind Design & Build bouwt nieuwe school Terra Emmen

Wind Design Build favicon

Wind Design & Build bouwt nieuwe school Terra Emmen

De nieuwbouw van Terra Emmen wordt gerealiseerd door Wind Design + Build uit Drachten. Zij hebben de aanbesteding voor Design, Build & Maintenance gewonnen. Het ontwerp wordt verzorgd door Wind Architecten AdviseursDe aanpak (ontwerp en proces) van Wind gaf de doorslag. Op 16 oktober is deze samenwerking met een handtekening bekrachtigd.

“We zijn blij dat we na een lange voorbereidingstijd nu van start kunnen” aldus Erna Daling, regiodirecteur Emmen. “Wind Design + Build heeft laten zien dat zij heel goed begrijpt welke eisen er aan modern onderwijs worden gesteld en welke huisvesting nodig is om dit onderwijs aan onze leerlingen en studenten te kunnen geven.” Daarmee krijgt Wind het vertrouwen voor het ontwerpen en bouwen van de nieuwe leeromgeving in Noordbarge.

Directeur Roelof Wind vertelt verheugd: “Wij zijn trots dat wij de nieuwe school mogen ontwerpen en bouwen en op het vertrouwen dat wij van Terra krijgen. We gaan hun ambities vertalen naar realiteit.” Wind zoekt voor dit bouwproject de regionale samenwerking; Brands Bouw uit Emmen gaat zorgen voor de uitvoering van de bouw.

De nieuwe leeromgeving komt op de huidige locatie aan de Huizingsbrinkweg. De werkzaamheden voor de bouw starten in het voorjaar van 2019. Volgens planning zal de school vanaf het schooljaar 2020-2021 in gebruik worden genomen

Bekijk meer nieuws