Wind Design Build favicon

Zwembad Aquarena, Emmen

Aantrekkelijk voor alle doelgroepen

Zwembad Aquarena biedt een breed scala aan voorzieningen en is aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Zo bestaat het uit drie individuele baden, het wedstrijdbad, doelgroepenbad en recreatie/peuterbad. Elk bad heeft zijn eigen functie met bijpassende uitstraling en attractieve waarde.

Recreatiebad grote trekpleister

Het recreatiebad is de grote trekpleister. Een grote interactieve glijbaan met cone, familieglijbaan, spraypark, en wellness spelen daarbij een belangrijke rol. Twee assen lopend van de kleedruimte tot en met het buitenterrein scheiden de baden, zodat elk bad ook individueel te gebruiken is. Door te werken met spelzones zijn de ruimtes veilig en stimulerend.

De rode draad is spel, beleving en spanning met de focus op interactief bezig zijn.

Wedstrijdbad en doelgroepenbad

Het wedstrijdbad heeft een zakelijke en intrinsieke ondertoon, waarin de focus ligt op het zwemmen, de zichtrelatie vanaf de tribune en vanuit de eigen verenigingsruimte. Het doelgroepenbad heeft warmte en openheid met een voor Nederland unieke klimwand. Het is uitgevoerd met een beweegbare bodem, een hellingbaan voor rolstoelgebruikers en een duikplank waarmee dit bad voor een brede doelgroep inzetbaar is. Het doelgroepenbad is uitgevoerd met een groot interactief scherm, zodat het ook mogelijk is “drijf inn” bioscoop avonden te organiseren.

 

Het thema natuur vormt het verbindende element tussen architectuur, landschap en interieur.

Interieur

Samen met ODV interieurarchitecten werkten we het interieurontwerp verder uit. Het ontwerp is gebaseerd op de Kibbelkoele; water met een zandstrand omzoomd door bomen. Het thema natuur vormt het verbindende element tussen architectuur, landschap en interieur. Deze samenhang zorgt voor een sterk geheel.

Kenmerken

Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Locatie: Emmen
BVO: 6.500
Soort opdracht: Design + Build
Architect: Wind Architecten Adviseurs
Programma: 4 baden zwembadcomplex
Status: Gerealiseerd
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten