Wind Design Build favicon

MFG Feel Fit Center, Rhenen

Feel Fit Center voor iedereen

In opdracht van de gemeente Rhenen wordt een nieuw Multifunctioneel gebouw (MFG) ontworpen, gerealiseerd, onderhouden en geëxploiteerd.

Efficiënte accommodatie

Het nieuwe multifunctionele gebouw Feel Fit Center Rhenen (MFG Rhenen) sluit weer helemaal aan bij de huidige en toekomstige wensen van sporters, scholen, bezoekers, sportverenigingen en de exploitant Sportfondsen. Een multifunctionele en efficiënte accommodatie die goed te beheren is en bovenal gebruikers de mogelijkheid biedt om lekker te sporten en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Of het nu gaat om zwemmen, zaalsport, fitness, een kopje koffie in de huiskamer van de Westpoort of schoolgym… Feel Fit Center Rhenen is er voor iedereen!

Ontwerp

De massaopbouw kenmerkt zich door vier heldere volumes die refereren aan de hoofdfuncties in de accommodatie; de natte sportfunctie (zwembad), de droge sportfunctie (sporthal), de droge sportfunctie (fitness) en het entree volume met de horeca als het centrale hart van het Feel Fit Center. Feel Fit Center Rhenen heeft een uitnodigende uitstraling voor de bezoekers.

Het exterieur en het interieur van het nieuwe gebouw vormen een eenheid met de bestaande bebouwing en de kenmerkende locatie rondom het nieuwe MFG. Uitnodigend, verbindend en transparantie vormen de basis voor het integrale gebouwconcept en de stedenbouwkundige invulling. De herkenbaarheid van zowel binnen als buiten zorgt voor een sfeervolle accommodatie.

Het nieuwe MFG is gericht op de toekomst en zo veel mogelijk circulair ontworpen.

Kenmerken

Opdrachtgever: Gemeente Rhenen
Locatie: Rhenen
BVO: 5.474
Soort opdracht: Design + Build, Maintain & Operate
Architect: Wind Architecten Adviseurs
Programma: 25-meter zwembad, sporthal (28 x 48m), MFC, commerciële ruimte, terreininrichting
Status: In uitvoering
In de media:
De Rijnpost, maart 2022
Grebbekrant, maart 2022
De Gelderlander, maart 2022
De Rijnpost, juni 2024
AD, juni 2024
Omgevingsapp:
Tijdens de gehele bouwperiode kunt u op de hoogte blijven van de vorderingen en werkzaamheden op de bouwplaats. Download de app door de QR-code te scannen.
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten