Wind Design Build favicon

De Nieuwe School, Hoofddorp

Een duurzaam schoolgebouw met veel aandacht voor gezondheid en biodiversiteit. Een oase in de wijk, een plek waar leerlingen zich thuis voelen.

Duurzaam schoolgebouw

In opdracht van Dunamare onderwijs ontwerpt en realiseert Wind Design & Build een nieuw schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid. Het schoolgebouw wordt het nieuwe onderkomen voor middelbare scholen met praktijkonderwijs, VMBO Basis, Kader, GTL en Mavo/Havo onderwijs en ook de ISK Haarlemmermeer.

Het schoolgebouw krijgt een prominente plek in het centrumgebied van Lincolnpark. In het gebouw van circa 9.000 m2 hebben de onderwijsrichtingen hun eigen plaats, maar zullen ze ook faciliteiten delen. De school wordt een aantrekkelijk en uitnodigend gebouw.

Samen verbonden

Het ruimtelijk concept laat op stedenbouwkundig niveau een verschil zien tussen een formele en representatieve architectuur aan de buitenrand met een informele en vriendelijke vormgeving aan de pleinzijde. Tegelijkertijd is er sprake van een samenhangend gevelontwerp die de twee scholen met elkaar verbindt.
Beide scholen maken samen gebruik van een omvangrijk gezamenlijk programma. Door het sterke verschil in architectuur langs de wijkentree enerzijds en de setting van het boerenerf aan de pleinzijde anderzijds, ervaart men de route door de school naar het plein echt als verrassing.

Kenmerken

Opdrachtgever: Dunamare onderwijs
Locatie: Hoofddorp
BVO: 9.000
Soort opdracht: Design + Build
Architect: Team4 Architecten
Programma: Onderwijs
Status: In uitvoering
In de media:
Inloopavond schoolgebouw Lincolnpark goed bezocht
Omgevingsapp:
Tijdens de gehele bouwperiode kunt u op de hoogte blijven van de vorderingen en werkzaamheden op de bouwplaats. Download de app door de QR-code te scannen.
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten