Wind Design Build favicon

Gymzaal Volta, Beilen

Solitaire gymzaal

Dicht bij de nieuwe school VO-school Volta is een losstaande gymzaal gerealiseerd. De locatie kan via een nieuwe brug bereikt worden voor het gebruik vanuit de school, maar ook voor overige passanten. Op deze nieuwe sport locatie kan de kanosport, voetbal en zaalsport beoefend worden.

Sportpaviljoen

Het sportpaviljoen heeft enkel de functie van gymzaal en is ook het onderkomen voor de wijkverenigingen. Voor verblijvend personeel is er werkruimte gerealiseerd. Aangrenzend is er ruimte voor de buitensport als voetbal en basketbal.

 

Een sportpaviljoen met een prachtige binnen en buiten beweegomgeving, waar de studenten van Volta zich lekker kunnen uitleven.

Exterieur en interieur

De nieuwe gymzaal is te midden van groene natuurlijke kaders als wateren en boomwallen gerealiseerd. De gevelafwerking is van verticale houten delen. De entree is transparant en ook de sportzaal is voorzien van grote puien voor zicht op buiten tijdens het sporten. De gymzaal is binnen hoogwaardig afgewerkt met duurzame materialen en een frisse kleurstelling.

Kenmerken

Opdrachtgever: Gemeente Midden Drenthe
Locatie: Beilen
BVO: 621
Soort opdracht: Design + Build
Architect: Wind Architecten Adviseurs,
Programma: Gymzaal, kleedvoorziening, kanoberging, buitenberging
Gebouweigenschappen: Energiezuinig, opwekking middels PV-panelen, all-electric, klimaatsysteem voldoet aan Luka-C.
Status: Gerealiseerd
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten