Wind Design Build favicon

Sporthal De Werft, Kaatsheuvel

Moderne en natuurlijke uitstraling

Publiek toegankelijke multifunctionele accommodatie. Het complex bestaat uit een sporthal, turnhal en dojo. Voor toeschouwers is er een tribune geïntegreerd op de 1e verdieping. Een horeca is meegenomen en is gekoppeld aan alle drie de sportfuncties.

Compact gebouw

De nieuwe sportaccommodatie ‘De Werft’ ligt aan de Huygenstraat te Kaatsheuvel, op loopafstand van het bruisend dorpshart. De grote hal (60×24) is te verdelen in 4 zalen waarin tegelijk gesport kan worden. Daarnaast beschikken zowel de turners als judoërs over een eigen oefenruimte. Voor de turnvereniging is een landingskuil gerealiseerd.

Op het huidige terrein bevond zich de bestaande accommodatie ‘De Werft’, waarvan de sporthal, gymzaal en bijbehorende ruimten nog in gebruik waren. Het totale complex is in fasen gesloopt, zodat de gymzaal tijdens de bouw van de nieuwe accommodatie nog gebruikt kon worden. De nieuwe accommodatie is kleiner t.o.v. het huidige gebouw. Planologisch past het plan in het huidige bestemmingsplan alsmede de gewenste herinrichting van de openbare ruimte met een uitbreiding van 50 parkeerplaatsen.

Kenmerken

Opdrachtgever: Gemeente Loon op Zand
Locatie: Kaatsheuvel
BVO: 3.127
Soort opdracht: Design + Build
Architect: Wind Architecten Adviseurs
Programma: Sporthal met 4 zaaldelen, turnhal met springkuil, dojo
Status: Gerealiseerd
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten