Wind Design Build favicon

Sporthal Duinwijckhal, Haarlem

Badmintonhal

Een volledig op badminton ingericht sporthal, met alle faciliteiten om optimaal te kunnen badmintonnen op alle niveaus. De stedenbouwkundige inpassing met infrastructuur, parkeren en ruimte voor groen maakte onderdeel uit van de opgave.

Multifunctionele sportaccommodatie

Het complex bestaat uit meerdere sportruimten waarbij de centrale ruimte specifiek is ingericht voor Topsportbadminton op internationaal niveau. De accommodatie voorziet in een sporthal (13,4 * 50,6 mtr.), geschikt voor 6 badmintonvelden. De kleine hal (13,4 * 24,3 mtr.) biedt plaats aan 3 velden.

Een zwevende, houten sportvloer met polyurethaan toplaag, uitsluitend badmintonbelijning, 9 meter vrije hoogte, twee meter omloop om de banen heen, klimaatbeheersing die de vlucht van de shuttle niet beïnvloedt en tribunes die plek bieden aan 500 toeschouwers.

Daarnaast biedt de begane grond plaats aan een ontvangstruimte, was- en kleedruimten en diverse bergingen. Op de verdieping is een horecagedeelte met keuken, een tribune en een multifunctionele ruimte.

 

De bestaande, op de locatie aanwezige, “Duinwijckhal” is tijdens de uitvoering volledig in bedrijf gebleven.

Duurzaamheid

De isolatie is zeer goed, in het hele gebouw ledverlichting, er wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming en het dak is met 224 zonnepanelen bedekt, waardoor het gebouw efficiënt met haar energieverbruik omgaat.

Kenmerken

Opdrachtgever: Gemeente Haarlem
Locatie: Haarlem
BVO: 2.500
Soort opdracht: Engineering & Build
Architect: Mecanoo
Programma: Sporthal en buitenruimte
Status: Gerealiseerd
Vragen over dit project?

Bekijk meer projecten